Pol Bonduelle

Pol Bonduelle (°1959 – Watou) creëert al jarenlang een eigen universum waarin vooral verhalen een primaire rol spelen. Met voornamelijk schilderen en tekenen als primair medium worden reeksen opgebouwd die ons confronteren met de realiteit van de tijd. De reeksen vormen een rode draad binnen zijn werk dat aangevuld wordt met losstaande werken.

De grafieker is schilder en de schilder grafieker, de schrijver is tekenaar en de tekenaar schilder, wat resulteert in werken vol dynamische lijnvoering maar met heel wat kalligrafische elementen en referenties naar soms bizarre droombeelden.

De thema’s binnen het werk zijn geënt op de media, muziek, literatuur, theater en vooral heel wat impressies uit de realiteit. Binnen de werken worden persoonlijke ervaringen geprojecteerd op een toegankelijk universum voor de kijker, soms confronterend, soms cynisch, met binnen het zwarte kader een ‘touch of light’. Bonduelle maakt vensters vol spiegels waarin de kijker zichzelf projecteert op de buitenwereld, waarin illusie niet ver is van realiteit en het reëele maar al te vaak een illusie wordt. De elementen binnen het werk zijn herkenbaar, maar de composities vormen een compleet nieuwe wereld.

Het spel met woorden binnen de beelden, binnen het schilderen, hebben een impact op het totaalbeeld van de werken. Aan de toeschouwer om af te tasten te ontcijferen, en een eigen verhaal op te bouwen met de aangereikte elementen.